HCEindhoven03.jpg HCEindhoven02.jpg HCEindhoven01.jpg
 

Informatie - TC Jeugd

HC Eindhoven is een vereniging met een bloeiende jeugdafdeling van ca 850 leden en heeft de ambitie om ieder kind dat wil hockeyen het naar de zin te maken. 
 
Er wordt zowel recreatief als prestatiehockey gespeeld, waarbij gezelligheid, teamprestatie en individuele ontwikkeling in een veilige omgeving hand in hand gaan. 
 
Naast het bijbrengen van technische en tactische vaardigheden vindt HC Eindhoven het ook belangrijk kinderen te steunen in hun individuele ontwikkeling. Niet alleen om een goede hockeyer te worden, maar ook een sterke persoonlijkheid, die weet wat winnen is, maar ook een goed verliezer kan zijn.
 
Belangrijke aandachtspunten bij deze ontwikkeling zijn het zelfvertrouwen, de discipline, het omgaan met gezag, het respect voor anderen en het functioneren in groepsverband. Alléén bereik je niets in een teamsport. 
 
Om deze ambitie te realiseren is HC Eindhoven ook afhankelijk van de inzet van de vele vrijwilligers, die hun deskundigheid aanwenden bij trainingen en coaching. Dit alleen is echter niet toereikend bij zoveel jeugdleden: ook de inzet van ouders is van wezenlijk belang om onze jeugd naar hartelust te kunnen laten hockeyen. Fluiten, coachen, rijden naar uitwedstrijden, bardiensten en nog vele andere inspanningen.  
 
Alles wat met jeugd te maken heeft valt binnen de vereniging HC Eindhoven onder de commissie TC-Jeugd. 
 
De commissie TC-Jeugd kent een heldere organisatie, waarbij de lijnen kort zijn. 
 
Elke leeftijdscategorie kent een eigen coördinator. Zij onderhouden de dagelijkse contacten met kinderen, ouders, coaches en trainers. De coördinatoren zijn ook verantwoordelijk voor de teamindelingen. 
 
Het selecteren van de standaartteams en de opleidingteams gebeurt door de commissie Tophockey,waardoor ieder kind in het juiste team en op de juiste plek speelt. 
 
Leeftijdscategoriën (de leeftijdsgrens is 1 oktober)
Minicampus = trainingsleden 5-6 jarigen
F = 7-jarigen
E = 8- en 10-jarigen (zes- en achttallen)
D = 10- en 11-jarigen (elftallen)
C = 12- tot 14-jarigen
B = 15- en 16-jarigen
A = 17- en 18-jarigen
 
De overgang van de ene naar de andere categorie geschiedt op basis van leeftijd (automatisch aan het einde van het seizoen). In uitzonderingsgevallen kan wel eerder, maar nooit later naar een volgende leeftijdscategorie worden overgegaan. 
 
Vanaf de D-leeftijd worden teams kwalitatief zo gelijkmatig mogelijk samengesteld. Basisregel is echter dat kinderen zowel in de tophockeyteams als in de recreatieteams met plezier moeten hockeyen.
 
Bron: TC Jeugd
 

HOOFDSPONSORS EN PARTNERS

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Bezoekadres:
Marathonloop 5
5624 MC Eindhoven
Tel. 040-2482367

KvK 40238407