HCEindhoven02.jpg HCEindhoven03.jpg HCEindhoven01.jpg
 

HCE - Talentencampus

In September 2011 is  Tophockey gestart met de HCE talentencampus. Deze campus is een wekelijkse training sessie.
 
Talenten Campus 2016-2017 
 
Hockeyclub Eindhoven heeft als missie in het document Tophockey de individuele ontwikkeling van de speler en speelster beschreven. Vanuit een intrinsieke motivatie beter te willen worden als individu en dit over te dragen aan andere hockey(st)ers. We streven er naar om binnen de gestelde kaders en mogelijkheden een stimulerende leeromgeving te creĆ«ren op technisch, tactisch, fysiek en mentaal vlak. Ook dit seizoen start de talentencampus weer in september. De trainingen worden verzorgd door Roy Bax en de coƶrdinatie is in handen van Erik Tebak. 
 
Doelstelling Talenten Campus 
 
De doelstelling van de Talentencampus is het geven van extra (trainings)mogelijkheden aan specifieke talenten welke bijdragen aan een maximale ontwikkeling van het talent, waarbij deze ontwikkeling ook meegenomen wordt naar het team. Samenwerking en afstemming tussen de TC trainers en de trainers/coaches van de selectieteams. De campus is gericht op de D en de C jeugd. Maar ook in de B en A jeugd zullen specifieke talenten na de campus worden begeleid. 
 
Hoe werkt dat? 
 
Het Tophockeyplan van HC Eindhoven sluit aan op de visie en missie van de KNHB, namelijk het opleiden van spelers die plezier hebben om zich te ontwikkelingen in een complete danwel volwaardige speler . De ontwikkeling van talent is hierin verdeelt in drie fases, te weten; Talentherkenning ( basisonderwijs - pre-puberaal), Talentontwikkeling ( middelbare school - groeispurt ), Top ( eerste team - volwassen ). 
 
Wat is er te ontwikkelen? 
 
Het hockeyspel is te verdelen in communicatie, tactiek, techniek, fysiek in drie fases van het spel, namelijk aanval, verdediging en omschakelen. De talenten krijgen op de Tegema Talenten Campus extra aandacht op deze genoemde aspecten, maatwerk op het specifieke talent. Motivatie vinden we erg belangrijk. 
 
Talenten selectie 
 
De TC is een open selectie, echter talent ontwikkeling is geen momentopname maar een proces. De CTH zal dit proces begeleiden. Door trainer Roy Bax zal ook zelf actief worden gekeken naar talent bij trainingen van de D/C selectieteams. 
De eindverantwoordelijkheid voor de selectie ligt bij het hoofd-opleidingen. 
 
Eventuele vragen en/of afmeldingen gaan via het volgende email adres: talentencampus@hceindhoven.nl
 
We wensen de deelnemers veel hockeyplezier!

Erik Tebak 
Coordinator HCE Talenten Campus 
 

HOOFDSPONSORS EN PARTNERS

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Bezoekadres:
Marathonloop 5
5624 MC Eindhoven
Tel. 040-2482367

KvK 40238407